Afrika

De video “Sieraden” gaat over projecten in Afrika waar ik met eenvoudige middelen Afrikanen help/ les geef sieraden te maken en te verkopen in de sloppenwijk van Windhoek. Ik werk samen met Stichting Penduka (ANBI), die ook andere organisaties in Namibië helpt.

UItgenodigd bij de School of the Arts and Design University of Nairobi om ideeen uit te wisselen met studenten. 

Weer naar de projecten in Namibie.

In 2018 opnieuw naar Kenia eind januari! Met tassen vol kleding! We gaan nu op eigen initiatief en zullen samenwerken met de missiepost in Endo, die we vorig jaar hebben leren kennen in Marakwet East. En naar We4Kenya vlakbij de Kilimanjaro. In oktober weer naar Penduka, naar de kunstacademie en sieraden maken met Women Get Going.

In april 2017 voor de eerste keer naar Kenia. Ik was uitgenodigd om met Samburu sieraden te maken. We delen kennis en inspireren elkaar .
In 2017 is mijn actie voor Kenia: geld inzamelen zodat kinderen naar school kunnen. Zoals geld voor schooluniformen en sisterpads. We gaan naar dorpen op het platteland in de omgeving van Eldoret. 

In september en oktober verder met de projecten in Namibie. Actie 2017: 1000 mensen geld vragen voor aankoop land ontwikkelingsproject Penduka in Namibië. In 2017 heeft de actie 1950 euro opgeleverd. Misschien wordt het nog meer!

Sieraden

Maria van WGG maakt kralen van struisvogelei.

Video Katutura