Algemene Voorwaarden:

 Artikel 1 Bestellen:

 1. Een artikel kunt u kopen via Hannelies Casteleijn of in een winkel. Van de foto’s op de website zijn niet alle sieraden meer beschikbaar. U kunt betalen door vooruitbetaling.
 2. Een artikel kunt u telefonisch of via email reserveren. U ontvangt dan eerst een factuur.
 3. Bij overmaking dient u het bedrag binnen 5 dagen over te maken aan JE Casteleijn, anders kan het artikel niet langer gereserveerd worden.
 4. Na de ontvangst van uw betaling wordt het product zo spoedig mogelijk verstuurd.
 5. Bij een bestelling tot 100,- euro wordt 5 euro verzendkosten berekend.

Artikel 2 Ruilen/terugsturen:

 1. Ruilen is mogelijk door het artikel binnen 8 dagen na ontvangst aan Hannelies Casteleijn terug te sturen. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening.
 2. Mocht u iets terug willen sturen, meldt dit Hannelies Casteleijn dan altijd eerst telefonisch of via e-mail.
 3. Artikelen die u retour wilt sturen moeten identiek zijn aan wat aan u geleverd is. Zij moeten onbeschadigd zijn en mogen niet gedragen en/of gewassen zijn.
 4. Nadat wij het artikel retour hebben gekregen kunt u een ander artikel aanschaffen. U ontvangt geen geld terug. Er is geen webshop.

Artikel 3 Afwijkingen:

 1. De sieraden van Hannelies Casteleijn zijn uniek en handgemaakt. Daardoor kunnen kleine afwijkingen van de foto voorkomen.
 2. Het is mogelijk dat op de website getoonde kleuren iets afwijken van de werkelijkheid.

 Garanties:

 1. Hannelies Casteleijn doet haar best om een goed product te leveren en zal als een sieraad stuk gaat in overleg met u proberen het probleem op te lossen.
 2. Hannelies Casteleijn heeft door de creatieve vormgeving en het creatieve materiaalgebruik regelmatig delicate exemplaren. De sieraden kunnen stuk gaan bij het aan- en uittrekken van kleding omdat ze bijvoorbeeld te groot zijn en/of het materiaal kwetsbaar is. U dient dan het sieraad af te doen, zodat voorkomen kan worden dat uw sieraad stuk gaat. Een sieraad kan ook onder een jas teveel klem komen te zitten, vervormen en beschadigen. Het is dan beter een sieraad af te doen en apart mee te nemen.

Artikel 5 Intellectueel eigendom en auteursrecht:

 1. Het is de gebruiker niet toegestaan het ontwerp van het sieraad commercieel te gebruiken, openbaar te maken en na te maken.
 2. Het ontwerp blijft eigendom van Hannelies Casteleijn op grond van de auteurswet.

 Artikel 6 Sluiting i.v.m. vakantie:

Hannelies Casteleijn behoudt zich het recht voor enkele weken per jaar dicht te gaan in verband met vakantie. U kunt via email contact maken. Dit zal niet altijd mogelijk zijn.

 Artikel 7 Aansprakelijkheid:

 1. Hannelies Casteleijn is niet aansprakelijk voor enige schade ten gevolge van het gebruik van een product bij Hannelies Casteleijn gekocht, lichamelijk, materieel of immaterieel. De consument is zelf verantwoordelijk ten aanzien van het te dragen sieraad. Het is aan te raden een sieraad niet te strak om te doen en goed te kijken of het goed zit en prettig aanvoelt. Omdat het soms grote sieraden zijn is het aan te raden een sieraad af te doen bij het verkleden of aantrekken van een jas. De sieraden zijn soms te groot om onder een jas gedragen te worden.
 2. De sieraden zijn ontworpen voor volwassenen en niet voor kinderen. Bij een aantal sieraden zijn de onderdelen vastgeklemd op elkaar en deze kunnen bij verkeerd gebruik losraken. Volwassenen zijn zelf verantwoordelijk dat de sieraden of onderdelen ervan niet in handen van kinderen kunnen komen.
 1. Hannelies Casteleijn doet haar uiterste best om de gebruikte materialen te benoemen, omdat we veel gebruik maken van hergebruikt materiaal is dit niet altijd mogelijk. U bent zelf verantwoordelijk voor allergie of andere schadelijke gevolgen ten aanzien van het materiaalgebruik.
 2. Hannelies Casteleijn is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van deze internetsite en/of beslissingen die gebaseerd zijn op informatie uit deze site.
 3. Indien Hannelies Casteleijn toch aansprakelijk gesteld wordt, dan wordt de aansprakelijkheid van Hannelies Casteleijn beperkt tot maximaal het aankoopbedrag. Hannelies Casteleijn zal dan zorgdragen voor terugbetaling van het aankoopbedrag.
 4. Hannelies Casteleijn is niet aansprakelijk indien de schade te wijten is aan opzet en/of schuld en/of verwijtbaar handelen, dan wel onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik van de consument.

 Artikel 8 Geschillen:

 1. Op elke overeenkomst tussen Hannelies Casteleijn en de consument is het Nederlandse recht van toepassing
 2. Hannelies Casteleijn behoudt zich het recht voor bij een geschil te kiezen voor afhandeling bij de dichtbijzijnde rechtbank.