I(k)

Mijn naam is Hannelies Casteleijn. Ontwerper van onconventionele sieraden van allerlei materialen, vaak hergebruikte of restmaterialen . Ik probeer op mijn unieke manier deze materialen in mijn sieraden toe te passen. Met creativiteit kan op elke schaal gewerkt worden aan een circulaire en duurzame samenleving. Ontwerpen is spelen met materialen. Mijn leven is leuk en avontuurlijk. Ik speel in vrijheid, vrijheid heb ik nodig. Ik ben eigenwijs en kies mijn eigen pad. Mijn sieraden gaan over mijzelf. Mijn stijl vaak less is more, maar mijn stijl kan ook heel kleurrijk zijn.

Ik ben een wereldburger en deel mijn kennis in Afrika. Ik hou van creëren, mensen helpen en samenwerken. In Namibië en Kenia help ik vrouwen aan een inkomen, door samen sieraden te maken. We inspireren elkaar. In Namibië in een sloppenwijk in de hoofdstad Windhoek en in Noordwest Kenia in een afgelegen dorpje. Ik heb veel mooie ervaringen en vriendschappen gekregen! Ik hou van deze mensen!
Mijn sieraden worden gedragen over de hele wereld.

Het rubber komt van een fietsvereniging uit de buurt. Echt lokaal dus. Van deze materialen maak ik originele sieraden. Ik gebruik ook hergebruikte kralen, lego en stof. Het zijn unieke en duurzame designproducten die er uit zien als nieuw. Na gebruik kan ik de materialen hergebruiken. In de toekomst wil ik nog restjes hout gebruiken en restjes van oude vloeren uit treinen. Daar ga ik weer nieuwe dingen mee bedenken.

Ik hoop dat de mensen een band krijgen met mijn sieraden. Elk sieraad is geboren en heeft een naam uit de wereld. Elk sieraad heeft een verhaal en is liefdevol gemaakt. Ze zijn handgemaakt. Ze hebben een lange weg afgelegd van grondstof naar materiaal en ontwerp. Ik gun het sieraad een lang en liefdevol leven.
Mijn lego-sieraden zijn soms later aan te passen als de smaak van de gebruiker verandert. Veel mensen hebben thuis lego.

Opleiding produktontwerpen Kunstacademie en Industrieel Produktontwerpen HTS. Edelsmeden bij Ingeborg van Damme.