Ik ben Hannelies Casteleijn, een intuïtieve ontwerper van unieke sieraden, circulair en duurzaam. Ontwerpen is vrij spelen met materialen. Ik heb vrijheid nodig, ben eigenwijs en kies mijn eigen pad. Dat is leuk en avontuurlijk. Mijn stijl is vaak less is more, maar kan ook kleurrijk zijn. Het zijn unieke duurzame designproducten die er uit zien als nieuw. Mijn sieraden worden gedragen over de hele wereld.

Ik deel mijn kennis in Afrika. Ik hou van creëren, mensen helpen en samenwerken. In Namibië en Kenia help ik vrouwen aan een inkomen, door samen sieraden te maken. We inspireren elkaar. In Namibië in Katutura met 3 dove vrouwen bij Stichting Penduka, met de WGG groep (YWCA), op de kunstacademie COTA en in Marakwet, Noordwest Kenia, in het afgelegen dorpje Endo. Uitgenodigd bij de University of Nairobi, School of the Arts & Design om mijn kennis te delen. Onderweg kom ik in Afrika natuurlijk veel mensen met mooie sieraden tegen en laten we elkaar onze sieraden zien (Oshiwambo, Himba, San, Masai, etc). Ik hou van deze mensen.

Mijn opleidingen: Produktontwerpen Kunstacademie (Maastricht, Rotterdam) en HTS Industrieel Produkt Ontwerpen (Den Haag), TU Industrieel Product Ontwerpen (Delft 1 jaar). Edelsmeden bij Ingeborg Vandamme.